Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti

Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti

Sustine echipa de studenti romani la ”2017 Undergraduate Seismic Design Competition” in Portland, SUA

Status: Finantat

Earthquake Engineering Research Institute prin Student Leadership Council organizează în perioada 7-10 martie 2017 un concurs internațional de inginerie seismică numit ”2017 Undergraduate Seismic Design Competition”. Asociația Studenților la Construcții din București a integrat această acțiune în proiectul HUB UTCB pe axa 2 ”Sporirea activității de cercetare a studenților”, formând o echipă de șase studenți ai Universității Tehnice de Construcții București pentru a participa la acest concurs.

[ Show more ]

1,555 RON

Sumă:

1

Galantomi:

10

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În perioada 7-10 martie 2017, un număr de  șase studenți ai Universității Tehnice de Construcții București, membri în cadrul proiectului HUB UTCB al Asociației Studenților la Construcții din București sunt înscriși la un concurs internațional de inginerie seismică organizat de Earthquake Engineering Research Institute prin Student Leadership Councilcare poartă numele ”2017 Undergraduate Seismic Design Competition” și care se desfășoară în Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii.

Pentru a face posibilă participarea acestora la concurs, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră financiar. Concursul ”2017 Undergraduate Seismic Design Competition” presupune  crearea unei machete la scară a unei clădiri înalte de 29 de etaje, din lemn de balsa (modulul de elasticitate al lemnului de balsa fiind aproximativ identic cu cel al betonului la scară) care va fi solicitată pe o masă seismică în SUA, iar rezultatele vor fi comparate cu calculele efectuate de studenți prin simulări numerice. Printre participante se află MIT, Berkley, Cornell și alte universități de prestigiu. 

Având în vedere ca, România este o țară cu un puternic impact seismic, avem nevoie de cât mai mulți specialiști în domeniul ingineriei seismice, specialiști care să activeze în toate ramurile construcțiilor, inclusiv în cercetare, in scopul de a preveni efectele devastatoare ale cutremurelor. Acest concurs stârnește atât creativitatea cât și spiritul ingineresc al studenților și îi îndreaptă către o carieră spre domeniul ingineriei seismice.

Alte detalii:

Echipa care se va deplasa în Statele Unite ale Americii la concurs este formată din cinci studenți din anul 4, un student de anul 2 și un profesor îndrumător. În total avem nevoie de 19.000 euro care includ costurile de construcție a modelului, înregistrarea la concurs, viza, avionul, cazarea și masa echipei pe durata concursului. Până în data de 10 februarie am strâns suma de 7000 euro din sponsorizări